با موضوع انرژی های نو و نیروگاه های بادی |
بی تردید انرژی یکی از مهمترین عوامل در پیشرفت و توسعه جوامع بشری است. انسان برای تغذیه، بهداشت و درمان، جابه جایی، ساخت و ساز، تفریح و اغلب فعالیت های حیاتی خود به بیان دیگر برای زندگی و بقاء به تولید و مصرف انرژی وابسته است.
پیش از کشف و به خدمت گیری منابع انرژی فسیلی، انسان عمدتا نیاز خود به انرژی را از منابعی تأمین می نمود که امروزه انرژی های تجدیدناپذیر خوانده می شوند. استفاده از قایق ها و کشتی های بادبانی و آسیاب های بادی و آبی، استفاده وسیع از انرژی آفتاب در مقاصد گرمایش و سوزاندن چوب و امثال آن برای تولید حرارت، تعبیه بادگیری های طبیعی برای سرمایش اماکن مسکونی و بسیاری موارد دیگر از جمله مثال های بارز استفاده انسان از منابع انرژی طبیعی می باشد.
لذا از آن زمان به بعد، بشر با نگاهی دوباره به خورشید، باد، امواج و سایر منابع طبیعی پاک و لایزال، سعی نموده است که وابستگی خود به منابع فسیلی را تا حد امکان کم نماید. روند پرشتاب استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر در چند سال گذشته و نیز برنامه های آتی کشورهای صنعتی که در پی آنند تا سهم منابع تجدیدپذیر را در سبد
خرید متن کامل این پایان نامه :
انرژی خود بیشتر و بیشتر نمایند، گواه این مدعا است.
کشور ما نیز علی رغم داشتن منابع فسیلی سرشار، از این قاعده مستثنی نیست و برخورداری از پتانسیل مطلوب و مناسب انرژی های تجدیدپذیر، لزوم توسعه منطقی این منابع ارزشمند و خدادادی را بیشتر موجه می نماید. از این طریق منابع فسیلی می توانند سال های طولانی و برای نسل های آینده نیز تأمین کننده منبع صادرات و درآمد کشور باشند.
اما رویکرد گسترده به انرژی های نو – از آنجا که توسعه این منابع به سرمایه اولیه بالا نیاز دارد و هزینه تمام شده واحد انرژی در مقایسه با منابع فسیلی گرانتر است – بدون کمک و حیات و تشویق دولت ها امکان پذیر نیست که با توجه به لزوم حفاظت محیط زیست و جبران هزینه های اجتماعی نیروگاه ها و نیز ضرورت برنامه ریزی برای توسعه پایدار، این تشویق ها و حمایت ها توجیه منطقی خواهد داشت. اما تاکنون به دلیل محدودیت در منابع مالی و وجود الویت های دیگر در کشور، به جز حدود 50 مگاوات نیروگاه بادی که با سرمایه و توسط دولت احداث گردیده است، پروژه دیگری در مقیاس بزرگ انجام نشده است.
علیرغم اینکه در کشور ما با تصویب ماده 62 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت که وزارت نیرو را مکلف به خرید برق از نیروگاه های تجدیدپذیر غیردولتی به قیمت هایی بالاتر از آنچه برای برق نیروگاه های فسیلی پرداخت می شود نموده است، زمینه برای توسعه نیروگاه های بخش خصوصی از منابع انرژی تجدیدپذیر از چند سال پیش فراهم بود، لیکن به خاطر فقدان چارچوب های قانونی و حمایتی و روشن نبودن جزئیات،توسعه مطلوب نیروگاه های تجدیدپذیر پیش از تصویب دستورالعمل اجرایی ماده 62 عملاً غیرممکن بوده است. خوشبختانه با تصویب دستورالعمل اجرایی ماده قانونی یاد شده در اسفند 84 هم اینک زمینه برای توسعه نیروگاه های خصوصی تجدیدپذیر مهیاست.
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-05-10] [ 08:06:00 ب.ظ ]
|